28 januari : STB Zondag Tref

Onze 1e STB Zondag Tref vindt plaats op zondag 28 januari.

Onze start- en finishplaats is deze keer "Het Schuttershuuske", Schutterspark, Brunssum.
Na afloop kan weer gezellig worden nagepraat onder het genot van Limburgse vlaai met koffie of iets anders. 

Er wordt gelopen in 4 groepen op verschillende temponiveaus :
Groep 1 loopt 1 u. op tempo 8-9 kmh (begeleiders : Jenny Matthijsse en/of Bianca Walraven)
Groep 2 loopt 1 u. op tempo 9-10 kmh (begeleiders : Sibille Waszkiewicz en/of Theo Schmeits)
Groep 3 loopt 1:15 u. op tempo 10-11 kmh (begeleiders : Bart Smeets, Alois Pilich en/of Egon Borghans)
Groep 4 loopt 1:30 u. op tempo 11-12 kmh (begeleiders : Arno Hanssen en/of Herman Gerards)
Tevens is er een wandelgroep met een wandeling van ca. 1 u. (begeleiders : Claudia Beckers / Carla Willems / Josette Gijselaers / Jet Haakma)


We starten zoals gebruikelijk weer om 9:30 u.
Wie vanaf ter Waerden wil rijden dient om 9:00 u. daar aanwezig te zijn.

DEZE TRAININGEN EN WANDELINGEN ZIJN OOK VOOR NIET-LEDEN TOEGANKELIJK!

Tot ziens op deze gezellige trainingen!

Onze volgende Zondag Tref is op zondag 25 februari!


Cup-a-Joep 2018

24302465 10155787142201702 8906884000456067396 o


De Cup-a-Joep is bedoeld om de leden van STB aan te sporen om deel te nemen aan 5 (laagdrempelige) wedstrijden in 2018. Gestreden wordt daarbij om de Cup-a-Joep "dat zouden meer mensen moeten doen"!

Er wordt een puntentelling gehanteerd, die zo is opgesteld, dat de winnaar of winnares uit elke leeftijdscategorie kan komen. Ook speelt het geen rol of er gekozen wordt voor de kortere of de langere afstand. De leeftijdscategorieën worden ingedeeld naar Duits model: Leeftijdscategorieën per 5 jaar.

Als de STB-er een wedstrijd in zijn/haar leeftijdscategorie zou winnen verdient hij/zij  50 punten. Is hij/zij wel snelste STBer in zijn/haar leeftijdscategorie, maar bijv. 4e op de algemene ranglijst levert dat 47 punten op. Enz.enz. Op deze wijze heeft bijvoorbeeld een STB-vrouw uit de leeftijdsklasse V45 wellicht meer kans om veel punten te halen dan een man in de M30 categorie. De loopsnelheid is zeer zeker niet bepalend, waardoor ook iets langzamere STBers vol voor de Cup-a-Joep kunnen gaan. Daarnaast komt door het feit dat je kunt kiezen uit 2 afstanden de geluksfactor om de hoek kijken. Je moet daarbij niet alleen snel, maar ook slim zijn.

Je moet aan minimaal 4 van de 5 wedstrijden mee doen om in aanmerking te komen voor meedinging in het klassement. Als je alle 5 de wedstrijden loopt dan wordt de wedstrijd met het slechtste resultaat weggestreept. De puntentelling is dus altijd voor 4 wedstrijden. Zo blijft het klassement ook spannend tot de laatste wedstrijd, onze Kapellerbosloop.

De 5 geselecteerde wedstrijden zijn:

11 maart : De Selfkantlauf in Gangelt (5 km, 10 km, Halve Marathon)
20 mei : De Heideloop in Landgraaf (nieuwe afstanden, nieuw parcours. Wordt nog bekend gemaakt)
6 juli : De Meander-Mondo Verdeloop in Landgraaf (5 km, 10 km)
22 september : De Staploop in Brunssum  (5 km, 10 km)
2 december : De Kapellerbosloop te Landgraaf (5400 m, 7200 m)

Op deze manier willen we bereiken dat 2018 voor STB een jaar wordt met nog meer betrokken leden en nog meer gezelligheid.

Kortom: STB ten voeten uit!

Clinic Loopgroepbegeleider

Beste STB’ers

De trainingen die door STB worden verzorgd worden allemaal mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Maar onze vrijwilligers zijn door omstandigheden niet altijd in staat om bij de trainingen aanwezig te zijn waardoor het voor kan komen dat er geen begeleider voor een loopgroep is. Dit is vervelend en geen gewenste situatie. Als STB willen we ervoor zorgen dat bij iedere training een begeleider aanwezig is en zijn we dus op zoek naar versterking van het loopgroepbegeleidersteam.

Zou jij ook wel eens een loopgroep willen begeleiden? En wil je hiermee kennis maken?

In het najaar wordt bij ons een clinic georganiseerd die bestemd is voor een beginnende loopgroepbegeleider. Heb je interesse in deze clinic stuur dan een mail naar [email protected] of bel met Annick Ploumen (06-108978) . De precieze datum en aanvang van de clinic is nog niet bekend, maar deze zal t.z.t. worden gecommuniceerd met de mensen die geïnteresseerd zijn.

De deelname aan de clinic is vrijblijvend. Er zijn géén verplichtingen verbonden aan het deelnemen aan de clinic. Ook als je niet iedere week een loopgroep kan begeleiden en je hebt toch interesse kan er altijd in onderling overleg een oplossing worden gevonden in bijvoorbeeld een roulatieschema.

Het Bestuur

Sponsoren

Sponsoren

© 2013 STB Landgraaf  |  Alle rechten voorbehouden  |  Disclaimer
Website door: Mitchell Online.